Whatsapp Uygulaması
Whatsapp Uygulamasını açan eller

Hemen hemen tüm akıllı cep telefonlarında bulunan bir uygulama olan whatsapp bir yandan hayatımızı kolaylaştırırken bir yandan da işleri sıkıcı hale de getirebiliyor. Henüz bu uygulamanın yerini tutacak bir uygulama çıkmadığına göre whatsapp'ı kullanmaya devam edeceğiz. 

Bazen birine konum atmak, kargocuya kod göndermek veya tanımadığımız bir kişiye bir belge göndermek istediğimizde bu kişiyi telefonumuza kayıt etmeden ona mesaj göndermek mümkün olmamakta idi. Artık bu iki yöntemle rahatlık tanımadığımız kişilere, kişi listemize eklemeden mesaj, belge veya konum bilgilerimizi gönderebileceğiz. 

  1. Yöntem

İlk yöntemi sonradan whatsapp'ın geliştirdiği yöntemden bahsetmek istiyorum. Uygulamanın ana sayfasında olduğumuzda mesaj butonuna basıyoruz. Daha sonra istediğimiz kişiyi seçmemiz için bir ekran gelecektir. Arama kısmına mesaj atmak istediğimiz kişinin telefon numarasını yazıyoruz, eğer numara whatsapp kullanan ve geçerli bir numara ise 'sohbet' diye bir buton aktif olacaktır. Bu butona tıklayarak kişiye mesaj gönderebiliriz. 

2. Yöntem

Bu yöntem ise daha eskilerden beri kullanılan bir yöntemdir. Biliyorsunuz aynı grupta olunan kişilere mesaj göndermemiz mümkündür. Yani bir kişi ile ortak bir whatsapp grubunda isek ona mesaj göndermemiz mümkündür. Eğer kişi ile ortak bir grupta değilsek de o zaman bu kişiyi ortak grubumuza alıyoruz, sonra oradan mesaj gönderiyoruz. 

 

Peki bu kişiyi hangi gruba alacağız, bunun yolunu ise aşağıda paylaşmak istedim. 

Sadece Kendimizin Üye Olduğu Whatsapp Grubu Nasıl Açılır?

Bazen whatsapp üzerindeki mesajları kendimize saklamak isteriz ama bunu nasıl yapacağımızı bilmeyiz ya da tanıdığımız birine gönderir, ondan silmemesini isteriz. İşte bundan kurtulmanın yolu sadece kendimizin üye olduğu whatsapp grubu açmaktır. Bir whatsapp grubu açmak için en az iki üyeye ihtiyaç duyulmaktadır.  Biz de önce bildiğimiz bir kişiyi kendimize açtığımız gruba dahil ederek bir grub oluşturuyoruz. Sonra bu kişiyi grubtan çıkararak, sadece kendimiz kalmış oluyoruz. Böyle önemli gördüğümüz mesajları, belgeleri vb öğeleri bu gruba atarak, telefonumuzda saklamayı sağlamış oluruz. 

Eğer birine bir defalık mesaj atacak isek önce kişiyi bu gruba alıyoruz, sonra bu grubtan sadece o kişiye mesaj atabiliyoruz. 

Whatsapp uygulaması ile alakalı fark ettiğiniz başka sorunlar varsa lütfen bizimle paylaşınız. 

 

 

Yazıyı Paylaş

Bir Yorum Bırak