Bilgisayarımda bulunan dosyalar o kadar çok yer kaplamıştı ki artık yavaş açılmaya başlıyordu. Ben de AppData klasöründe bulunan tüm dosyaları sildim. İyi bir şey yapmadığımı sonradan anladım ama artık iş işten geçmişti. Birçok programın cache belleğinde saklı bulunan verilerim de gitti. Böyle olunca xammp programı da çalışmamamya başladı. 

localhost üzerindeki sitelere girmeye çalıştığımda 500 Internal Server Error hatası ile karşılaştım. Hatayı düzeltmek için öncelikle google üzerinden arama yaptım. Birçok sitede benzer sorunu yaşayan kişiler olduğunu fark ettim. Genelde sorunu çözmek için .htcaccess dosyasının silinmesini önermişlerdi ki, bu bir çok kişide işe yaramıştı. Bendeki sorun biraz farklı bir nedenle olduğundan işe yaramadım.

Bazıları da xammp/apache/conf/httpd.conf dosyasında bulunan 'mod_rewrite' komutunun aktif edilmesini söylemişlerdi. Bende bu zaten aktif olduğu için bu da işe yaramadı. 

Sorunun kaynağında nasıl tanımladığını öğrenmek için apache error log kayıtlarına bakmak aklıma geldi. Orada sorun şöyle tanımlanıyordu: "Invalid command 'ExpiresActive', perhaps misspelled or defined by a module not included in the server configuration

Bunun sebebini araştırdığımda ise çözümün çok basit olduğunu buldum. Çözüm şu şekildedir. httpd.conf dosyasında bulunan mod_expires modulünün de aktif olması gerekir. Aktif etmek için satırın başında bulunan # işaretinin kaldırılıp kaydedilmesi lazım. 

Bu şekilde 500 Internal Server Error sorunun çözümüne ulaştım. Size de yaşadığını durumu bizimle paylaşabilirsiniz. 

Yazıyı Paylaş

Bir Yorum Bırak